Fitness Hoelahoeps

De nieuwste trend! De hoelahoep. Een hoepel die om je middel, bovenbenen of nek draait. Het verslavende speeltje komt is al uitgevonden in 1958! Dat is dus al even geleden. De hoepel werd met name gebruikt door kinderen om mee te gooien of spelen, tegenwoordig heeft lijken volwassen een bijzondere nostalgie te hebben naar het speeltje.

De hoelahoep wordt namelijk steeds vaker gebruikt als tool om effectief mee te sporten. Zowel vrouwen als mannen gebruiken een hoelahoep om af te vallen of fitter te worden. En het werkt! Lees hier alles over de aanschaf van een hoelahoep en begin snel met het verbeteren van je lichaam en beleef ook nog eens veel plezier!

Hoelahoep

Q: Welke diameter hoelahoep moet ik aanschaffen?

Hoelahoep kinderen (80cm)
hoelahoep kinderen
Hoelahoep gemiddeld (100 – 105cm)
hoelahoep beginners
Hoelahoep groot (+ 106cm)
hoelahoep expert

Eigenlijk zijn er twee belangrijke factoren bij het aanschaffen van een hoelahoep. (1) heb ik het juiste formaat? En (2) heb ik eigenlijk wel de dance moves?

De dance moves kun je leren met behulp van een van de 1000 youtube tutorials. Het kiezen van de juiste diameter lees je hier.

De meeste beginners beginnen met deze hoelahoep. De diameter van deze hoelahoep is 100 centimer en heeft een gewicht van 1,2kg. Geschikt voor mensen met een gemiddelde lengte.


Het bepalen van de juiste diameter

Meet het aantal centimeters vanaf jouw tenen tot de hoogte van jouw navel.

Formaat hoelahoep

KLEIN: – 100cm
GEMIDDELD: 100 – 105cm
GROOT: + 106cm

Is jouw lengte gemiddeld, als in tussen de 1 meter 60 en 1 meter 90 kies dan voor een gemiddelde grote.


Q: Hoe zwaar moet een hoelahoep zijn?

Hoelahoep kinderen (0.15 – 0.3 KG)
hoelahoep kinderen
Hoelahoep beginners (1.2 KG)
hoelahoep beginners
Hoelahoep gevorderen (+ 1.5KG)
hoelahoep expert

Ben jij geen beginner meer ga dan voor een zwaardere hoelahoep. Begin je net met het gebruiken van een hoelahoep begin dat met een lichtere hoelahoep. In principe geldt hoe zwaarder de hoelahoep hoe zwaarder de oefening met een hoelahoep wordt.

De meeste beginners beginnen met deze hoelahoep. De diameter van deze hoelahoep is 100 centimer en heeft een gewicht van 1,2kg.


Het bepalen van juiste zwaarte 

Meet het aantal centimeters vanaf jouw tenen tot de hoogte van jouw navel.

Gewicht hoelahoep

LICHT: 250 gram*
GEMIDDELD: 1.2 KG
ZWAAR: 1.5 – 1.8 KG
ZEER ZWAAR: 1.8 – 2 KG +

*eh.. deze zijn voor kinderen, je moet ook niet alleen bij niet alleen bij de speelgoed afdeling kijken.

Er zijn hoelahoeps beschikbaar die je kunt vullen met zand of water hierdoor kan eenvoudig de hoelahoep worden verzwaard.