Fitnessmat kopen? Bekijk de beste en meest verkochte fitnessmatten.

yogamat

Een fitnessmat kopen? Let op de dikte en kwaliteit van de mat. Je wilt tenslotte niet een harde ondergrond voelen bij je oefeningen. Daarnaast moet je mat geen kuilen gaan vertonen naar herhaaldelijk gebruik.

Nummer 1: Tunturi Fitnessmat (meest verkocht)

90% is zeer tevreden met deze mat 

  • Dikke mat, ideaal voor fitness oefeningen. 
  • Geen kuilen naar herhaaldelijk gebruik
  • Minder geschikt voor yoga. Minder balans vanwege dikte

 

De Tunturi Fitnessmat is wat dikker dan de gemiddelde Fitnessmat. Hate or love it, maar de meeste lijken er dik tevreden mee te zijn. Maar liefst 90% van de gebruikers geeft deze mat 4 of 5 sterren. De mat is helaas dankzij haar dikte ook wat zwaarder en lastiger op te bergen. Bij de bestelling krijg je helaas geen hoes of middel om de mat wat makkelijker op te bergen. De mat schuift een klein beetje op een gladde vloer bij wilde bewegingen.

Belangrijk bij fitnessmaten is dat er geen kuilen in komen. Hier lijkt deze fitnessmat geen last van te hebben. Kortom een echte topper!

Nummer 2: Avento Fitnessmat (zeer goedkoop)

48% is zeer tevreden met deze mat 

Waar normaal Avento prima fitness artikelen levert lijkt de fitnessmat van Avento niet zo’n topper. De mat is net zoals bij die van Tunturi wat dikker.

Het nadeel van de mat is dat deze op blijft rollen. De mat blijft niet plat op de grond. Verder voelt het wat goedkoper aan. De mat lijkt net piepschuim en maakt soms een vervelend geluid wanneer je oefeningen aan het doen bent. Je kunt dus beter voor de mat van Tunturi kiezen.

Waarom staat deze mat dan alsnog op positie 2? Nou de mat is maar 10 euro!

 

Nummer 3: Tunturi Fitnessmat (Makkelijk op te bergen)

50% is zeer tevreden met deze mat 

Deze mat is wat dunner dan de andere variant van Tunturi. Het grote voordeel is dat deze mat makkelijk is op te bergen. Deze mat is geschikter voor yoga.

Waarom een fitnessmat kopen?

  • Comfortabel oefeningen doen op een harde ondergrond
  • Meer grip tijdens oefeningen
  • Minder kans op blessures.

 

Yogamat of fitnessmat?

Bij een yogamat wil je graag wat meer balans. Een dikkere en zachtere mat kan er voor zorgen dat je wat moeilijker balans houdt. Ga je een mat enkel voor yoga gebruiken kies dat een dunnere mat.